Σελίδες

Δευτέρα, Νοεμβρίου 7

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ .......

Τελικά όπου σταθώ και όπου βρεθώ ακούω λέξεις που στό λεξιλόγιο μου δεν ύπάρχουν , και όπως στό λεξιλόγιο τών περισσοτέρων στήν ηλικία μου.
Καί αποφάσισα να κάνω ρε αδελφέ ένα γλωσσάριο γιατί σε κάθε διαδήλωση. Που έχει γίνει τώρα τελευταία σύστημα με αύτήν τήν κυβέρνηση. Νοιώθω αδιάβαστος ρε αδελφέ, όπως και πολλοί αλλοι που ρωτούν ή το χειρότερο αφήνουν τίς αγνωστες λέξεις να φεύγουν και να χάνουν τήν ουσία . Ετσι λοιπόν έπιασα μιά μιά τίς αγνωστες λεξεις και έμαθα την σημασία τους . Καί χωρίς να θέλω να προσβάλω τούς αλλους που τίς κατέχουν δεν λέω σε αύτούς να τίς μάθουν .... αλλά απευθύνομαι σε πολλούς αλλους που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με έμένα ..... γιατί .....γιατί λέω όταν ξαναβρεθούν σε κάποια διαδήλωση να ξέρουν τή λένε οι αρχηγοί.!!!!!!!!
Καί αρχίζω μέ την πρώτη .
ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ  (ακου λέξη .... πές την στό γεροντάκι δίπλα σου που περιμένει για να πείς κάτι για τήν σύνταξη του.Οπορτουνισμός .. ε.. πώς να τό κάνουμε ποιό πλούσια λέξη ... ε..τί να λέμε το μαλάκα τον συμφεροντολόγο ..;;;;;για αύτό να τήν μάθουμε παίδες ...... θα την ακουμε συχνά.τώρα με μέ τίς συγκεντρώσεις.......
  1. τρόπος ενέργειας σύμφωνα με τον οποίο ο δράστης του κινητοποιείται από συμφεροντολογικά ελατήρια κι όχι από το χρέος προς μια πάγια αρχή
  2. ΚΟΜΦΟΡΜΙΣΜΟΣ Από τήν γαλλική λέξη conformer.. δηλαδή συμμορφώνομαι .... ρε θα μάθουμε και γαλλικά σιγά σιγά ..... Η τάση να υποτάσσεται ό άνθρωπος στίς καθιερωμένες συνήθειες. 
  3. ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ σκάσαν μύτη καί τά ρώσικα ...... Στά 1903 σε συνεδριο ρωσικού σοσιαλοδημοκρατικού κόμματος στο Λονδίνο πλειοψήφησε ή άκρα αριστερά μέ ηγέτες τόν ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΕΧΑΝΩΦ. Μέ συνέπεια της πλειοψηφίας ηταν νά ιδρυθεί τό κόμμα αύτό δηλαδή τό κόμμα της πλειοψηφίας . 
  4. ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΣ καλά αύτά τά μασάμε ο εντελώς απορος που είμαι και εγώ αλλά μιλάμε για τους άπορους ρωμαίους εδώ που δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στήν πολιτεία εκτός μόνο τους γιούς ως στρατιώτες  ... σάν να λέμε σκοτώσου μαλάκα ... σήμερα προλετάριος είναι αύτός που ζεί από τόν μισθό τής εργασίας του. Εμπρός της γής οι κολασμένοι της πείνας σκλάβοι εμπρός εμπρός  .... μέ συνεπείρε ο επαναστατικός ύμνος τών κουμουνιστών ....... προχωράμε λοιπόν .... 
  5. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ νά πάλι ή Γαλλία ... υποστηρίζει μετριοπαθείς κοινωνικές αλλαγές μέσα στό πλαίσιο δεδομένης κοινωνίας .
  6. ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΜΟΣ λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό κίνημα που εκδηλώθηκε στήν Ιταλία γύρω στα 1909μέ κύριο εκπρόσωπο τον συγγραφέα Φίλιππο Μαρινέττι. και όλα αύτά εναντίον της παράδοσης του ακαδημαισμού και της ηθικής και ύμνησε την αναζήτηση του δυναμικού εντυπωσιασμού. 
  7. ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΣ ΤΑ ΜΑΘΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 
  8. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.