Σελίδες

Παρασκευή, Απριλίου 26

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ.


ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ .
Και είμαστε στο μεσαίωνα έτος 1974 εκεί περίπου 75 οι στρατιωτικοί έχουν καθηλώσει την Ελλάδα μας στην αμάθεια   η δε ναυτιλία μας πάει κατά διαόλου ………
Τώρα θα μου πεις  είμαι δεκαεπτά ετών και ζω σε νησί οι γνώσεις στα πολιτικά είναι μηδαμινές έως ελάχιστες ….. αλλά…..αλλά ….. καταλαβαίνω από αυτούς που που νοιάζονται για την πατρίδα μου ότι ή χούντα έτσι την λένε είναι μάστιγα για την Ελλάδα μας
Ή χώρα μου που με την μεγάλη ιστορία αλλά  με τα πενιχρά οικονομικά της  που  για να φτιάξει έναν δρόμο θα ήταν Ηράκλειος άθλος,  βρίσκεται τώρα στα νύχια της Χούντας στον δρόμο του ναζισμού… ……. Δυστυχία  χτυπάει τις πόρτες μας …. Εγώ όμως δεν μπορώ να την δω είμαι δεκαεπτά ετών  η ζωή συνεχίζεται  κανονικά για εμένα … αλλά από ότι ακούω στην Αθήνα θα πεινάσουν θα δυστυχήσουν … και από ότι ακούω αυτή ή χούντα αρχίζει και φτιάχνει δρόμους ταλαιπωρεί τον στρατό μας λένε για να μην σπαταλήσει χρήματα για να τα φάνε οι ίδιοι βάζουν σκλάβους να κάνουν δρόμους ακόμα αρχίζουν και μπαίνουν τα πρώτα τηλέφωνα  σε νησιά που εμείς οι Έλληνες δεν γνωρίζαμε γιατί δεν ήταν δυνατή ή πρόσβαση βάζουν καράβια σε τακτά χρονικά διαστήματα έτσι για να ελέγχουν τις απόμακρες περιοχές ……. Είναι να θαυμάσεις αυτήν την μάστιγα την χούντα με τι σχέδιο τα κάνει όλα για να έχει τους Έλληνες  κάτω από τον ζυγό της .
Αλλά κάτι δεν μπορώ να καταλάβω και δεν κατάλαβα έως τώρα γιατί χαρίζει τα δάνεια στους αγρότες  ;;;;; γιατί παραμένει μυστήριο ……  οι αγρότες για πρώτη φορά σηκώνουν κεφάλι  …. Διερωτώμαι ……… φαίνεται έτσι τους θέλει ή χούντα με το πρώτο κούνημα να τους πάρει πίσω αυτά που τους έδωσε και να τους τιμωρήσει.
Μέσα σε όλη αυτή την αναμπουμπούλα φτιάχνεται από την χούντα και ό δρόμος Πάτρα Κορίνθου εδώ δεν ξέρω πόσοι σκλάβοι πέθαναν πάνω στην δουλειά αυτά θα τα πει ή ιστορία μετά τριάντα χρόνια ………………………………………………………………………………..
Νάμαι πάλι  τα χρόνια πέρασαν είμαστε δέκα χρόνια περίπου πριν το σήμερα η κακιά χούντα κοντεύει να μείνει ανάμνηση  και εγώ που  έχω γυρίσει από ταξίδι και δεν με είχαν αγγίξει τα τερτίπια της κακιάς χούντας γιατί είμαι ναυτικός με το μικρό αμάξι μου βρίσκομαι κάπου στην Κόρινθο για Πάτρα ……
Στον δρόμο που χιλιάδες είχαν πεθάνει από την χούντα για να γίνει  …..
Με σταματάνε σε ένα  φυλάκιο και μού ζητάνε να πληρώσω διόδια …..
Στην ερώτηση μου γιατί αφού τόσα χρόνια έχουν περάσει  από την κατασκευή της οδού
Ή απάντηση που έρχεται με ένα ευγενικό χαμόγελο είναι ή εξής .
Τα διόδια κύριε είναι για την καινούργια οδό ……….. κοιτάζω μέχρι που εκεί φτάνει το μάτι και απορώ δεν βλέπω τίποτα το καινούργιο ……… αρχίζει από πιο κάτω η καινούργια οδός ρωτάω ;;;; 
Δεν καταλάβατε μου λέει ευγενικά ο φύλακας  ή οδός δεν έχει γίνει ακόμα … ΘΑ ΓΙΝΕΙ…
Μου Τονίζει τις λέξεις για να τις εμπεδώσω …..
Και εμείς θα πληρώσουμε για κάτι που θα γίνει κάποτε χωρίς να έχει γίνει ….
Τώρα δεν έχουμε χούντα μπράβο εξέλιξη η πατρίδα μου ……!
Ρε παιδί μου έχει προγραμματισμό !!!!σκέπτομαι  όχι τρίχες  . ….
Εξέλιξη !!!!λέγεται αυτό μου λέει ό φύλακας και για να μην φανώ κουτός κουνάω το κεφάλι μου .
Έτσι άρχισε ή δυστυχία να δείχνει τα πρώτα σημάδια στην πατρίδα μου μόνο που εγώ σκεπτόμενο άτομο δεν το είχα καταλάβει ………..
Τα χρόνια πέρασαν και φτάσαμε στο σήμερα η κακιά χούντα είναι πια παρελθόν για τα καλά είμαστε ελεύθεροι … αν και άλλοι κυβερνάν την πατρίδα μας  δεν μας ενδιαφέρει αυτό είμαστε ελεύθεροι οι υπουργοί και πρωθυπουργοί εκτελούν εντολές των Γερμανών αλλά ….. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ κοντά σε όλα τα άλλα νάμαι πάλι μπροστά στην ίδια οδό της κακιάς χούντα ς που τίποτα δεν έχει αλλάξει βέβαια τώρα ο μισθός μου έχει μειωθεί κατά εβδομήντα τα εκατό γιατί πώς να το κάνουμε ή ελευθερία πληρώνεται …….
Νάσου και ό ίδιος φύλακας που κάποτε πριν περίπου δέκα χρόνια μου είχε μιλήσει για την εξέλιξη …
ΤΙ έγινε φίλε μου του λέω δεν βλέπω εξέλιξη στον δρόμο …..;;;;;;     
Εξέλιξη φίλε μου θα δεις μόνο στην τιμή των διοδίων …..  γιατί τα διόδια αυξήθηκαν κατά τα διπλάσια …αλλά μετά θα δεις  παραμυθένιο δρόμο να απλώνεται μπροστά σου ….
Κουνάω το κεφάλι μου και σκέπτομαι ότι για πρώτη φορά ο φύλακας είπε την αλήθεια
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.ΚΑΙ Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΑΛΤΟΣ ΑΠΟ Τις ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ Μας .
ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΠΟΛΟΥΜΕ..KAI ΘΑ ΑΝΑΠΟΛΟΥΜΕ...... ΡΕ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΡΕ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ .
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ .