Σελίδες

Τετάρτη, Ιανουαρίου 16

ΕΞΑΡΧΟΣ.


ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ.







 Σήμερα η ημέρα είναι βροχερή . Πάντα αυτές οι ημέρες μού φέρνουν μελαγχολία. Είναι οι ημέρες που παύω να σκέπτομαι μονομερή τα πράγματα παύω δηλαδή να τα κοιτάζω από μια πλευρά προσπαθώ να τα κοιτάζω και να τα αναλύω με διαφορετικό μάτι δηλαδή … Και έτσι αρχίζει ή φιλοσοφία …
Και έτσι αρχίζουν τα πράγματα να γυρνάν πολλές φορές πίσω και  οι προσδοκίες να έρχουντε πάλι στο μηδέν ………. Οι προσδοκίες;;;  .
Ακριβώς οι προσδοκίες μας δεν υπάρχουν από την αρχή ερχόμαστε στον κόσμο χωρίς προσδοκίες.  Ερχόμαστε στον κόσμο και τον βρίσκουμε έτσι ή έτσι δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε ;; και σιγά σιγά μεγαλώνουμε και εμείς αρχίζουμε και χτίζουμε προσδοκίες και τότε αρχίζουμε να πιστεύουμε σε πράγματα και το χειρότερο διάολε θέλουμε να επιβάλουμε σε άλλους … τι θέλω να πω ότι σήμερα στην ταράτσα της βουλής   ξυπνώντας είδα ένα σωρό μαύρα κοράκια και σκέφτηκα …… αλήθεια άσπρα κοράκια υπάρουν ; και αρχίζεις και ψάχνεις σαν να είναι τα σπουδαιότερο μέλημα σου το κυνήγι του άσπρου κόρακα.
Μετά προσδοκάς  …. Τώρα θα λερώσω και την γλώσσα μου …….από τους πολιτικούς να είναι ορθολογιστές …τι θέλω να πω ότι το μυαλό διακρίνει μόνο του το καλό από το κακό.
Και φτάνεις τώρα στούς Γιακουμάτους για παράδειγμα και προσδοκάς να σου δώσουν λύσεις με συναίσθημα γιατί ή λογική πάντα δεν είναι ή καλύτερη λύση. Και γιατί το λέω. Γιατί κάποιος μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο για να αποφύγει μια γρατζουνιά στο χέρι, και δεν θα είναι και παράλογος …. Αυτό το έχω κλέψει αλλά ταιριάζει στο κείμενο αυτό .. και έτσι βλέπεις κατά τα λεγόμενα των κυβερνώντων ότι αυτά πού κάνουν είναι βάση λογικής .
Και λέω και εγώ ρε μήπως πρέπει να σκεφτούμε και εμείς λίγο λογικά και  να τους κρεμάσουμε ;;;;; και προσδοκώ και λέω εγώ τώρα ;;;;