Σελίδες

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 9

MONOΣ....


Ξύπνησα πάλι σήμερα έχοντας την αίσθηση του μαλάκα ….τήν περασμένη νύχτα τά ΜΜΕ προσπάθησαν να αλλάξουν ξανά την πραγματικότητα μιλώντας θαρρείς σε ηλίθιους όπως το συνηθίζουν τον τελευταίο καιρό …..
Πείρα λοιπόν την απόφαση ακούγοντας την περασμένη νύχτα τις ειδήσεις που ούτε λίγο ούτε πολύ ή Ελλάδα θα πρέπει πιά και επίσημα να μιλάει την αγγλική γλώσσα …. Γιατί ή γλώσσα πού μιλάμε δεν είναι σήμερα αρκετή στο εμπόριο και στις συναλλαγές στον κόσμο και στην ΕΕ … και όλα αυτά κατά τα λεγόμενα μιας υπουργίνας και  ένα 95%  των δημοσιογράφων  (ελλήνων δημοσιογράφων )
Έτσι σκέφτηκα κάτι απλό …. Ρε Άγγελε αφού μπορείς και μιλάς μέσα από το face book
Στον κόσμο και αφού έχεις δικό σου site …. Γιατί δεν κάνεις κάποιο είδος αντίστασης ; έτσι λοιπόν την αμέσως επόμενη επί το έργο πρότεινα στο face book ότι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να γράψουμε πρώτα το όνομά μας στα Ελληνικά …. Όχι ότι διεκδικώ την πατρότητα της ιδέας αλλά θα έδινα μια ώθηση στην ιδέα όποιου και να είναι … υπερασπίζοντας στο ελάχιστο την γλώσσα μου .
Μπράβο μου  λοιπόν και έβαλα σε ενέργεια την ιδέα μου…….
Αποτέλεσμα λοιπόν αγαπητοί μου εσείς που τολμήσατε να διαβάσετε αυτό το κείμενο …. Κανείς μα κανείς δεν άλλαξε το όνομα του στα Ελληνικά και οι δικαιολογίες πάμπολλες …….. σαν αυτή παράδειγμα …Εγώ επειδή γράφω στο εξωτερικό οι φίλοι μου δεν θα με αναγνώριζαν … για γέλια δηλαδή αφού εκτός των άλλων  η φωτογραφία του κάθε μιανού πιάνει στο πλάι το μισό face book …. Hτανε όμως μια άποψη για μένα λαθεμένη μια μικρή θυσία που δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει κανένας μια γραμμούλα του face book που θα άλλαζε η όψη του και θα φάνταζε ποιο μπλέ και ποιο άσπρο αλλά … αλλά …
Φαίνεται όμως ξέχασα το βασικότερο ό Έλληνας όταν κάνει κάτι το κάνει καλά όταν είναι μόνος χωρίς να του το επιβάλουν .. τότε σίγουρα το κάνει καλά … όταν όμως είναι πολλοί τίποτα δεν πάει καλά .. γιατί ; ή απάντηση δική σας …
Εγώ όμως δεν θα σταματήσω ισως κάποιος μου δώσει το χέρι στην προσπάθεια .. εγώ θα το κρατήσω σφιχτά μαζί για το χάραγμα ενός δρόμου που ή βία και το ψέμα δεν θα έχουν αξία που να ξυπνάς και να βλέπεις ξανά τον ήλιο με ελπίδα με το πνεύμα των προγόνων μας .
ΩΣ ΤΌΤΕ ΟΜΩΣ ΕΊΜΑΙ ΜΟΝΟΣ μόνος εγώ και αυτά που γράφω … ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ .